Have an account?

marți, 9 februarie 2010

Drogurile legale, la un pas să fie interzise

Se strânge laţul în jurul magazinelor de vise! După ce au făcut zeci de victime, ierburile halucinogene ar putea fi, curând, scoase în afara legii. Mâine, proiectul pentru interzicerea lor va fi prezentat guvernului, spre a intra cât mai repede în vigoare.
În România, există peste 400 de astfel de magazine şi aproape 3.000 de consumatori. În ultima perioadă, aceste plante au ucis un tânăr şi au băgat în spital mai multe persoane.
√ A consumat plante de la magazinele de vise pentru că voia să nască mai uşor. Cazul unei tinere însărcinate, în vârstă de 20 de ani din Focşani, judeţul Vrancea, a şocat săptămâna trecută o ţară întreagă. Fata a ajuns la spital după ce a făcut inhalaţie voluntară cu substanţe halucinogene la o petrecere.
√ Săptămâna trecută, un adolescent din Capitală a murit după ce a consumat plante halucinogene. Anchetatorii au caracterizat decesul tânărului drept “moarte suspectă”. Rezultatele autopsiei arată că acesta a suferit o intoxicaţie cu stupefiante, iar la domiciliul său s-a găsit o ţigară care va fi trimisă la expertiză.
√ Numai în ultima lună, peste 30 de persoane au ajuns la Urgenţe în Iaşi. Multe dintre acestea, după ce au fost internate o dată, revin cu aceleaşi simptome.

Sursa: Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu