Have an account?

miercuri, 21 iulie 2010

Primeste-l Alaturi de Tine

Hoinarind pe youtube printre mii de filmulete... ghici ce filmulet am gasit? Este vorba de o campanie initiata de Agentia Nationala Antidrog... (O_o nici mie nu-mi vine sa cred)... impotriva discriminarii consumatorilor de droguri. Idee ce cred ca ar trebuii laudata...

Agenţia Naţională Antidrog lansează prima campanie socială pentru schimbarea percepţiei publice asupra consumatorilor de droguri.

În scopul conştientizării opiniei publice asupra faptului că locul consumatorului de droguri este în societate, alături de familie, prieteni, colegi, care îi pot oferi suportul necesar pentru a renunţa la consumul de droguri, Agenţia Naţională Antidrog şi Brigada Internaţională Antidrog organizează, în perioada 24 mai -- 31 iunie a.c., prima campanie socială, intitulată „Primeşte-l alături de tine!", destinată schimbării percepţiei publice asupra consumatorilor de droguri.

Pornind de la concluziile specialiştilor în domeniu, potrivit cărora cea mai bună atitudine este de a-l privi pe consumator ca pe o persoana obişnuită, ale cărei probleme se pot rezolva nu prin izolare, ci prin includerea sa în comunitate, campania îşi propune să determine în rândul opiniei publice din România o nouă raportare faţă de consumatorii de droguri, din perspectiva acelor calităţi care diferenţiază specia umană de celelalte: sensibilitate, compasiune, dragoste etc, în scopul încurajării formării unui climat social care să împiedice stigmatizarea şi marginalizarea persoanelor afectate de consumul de droguri.

În acest sens, printre obiectivele Strategiei Naţionale Antidrog pentru perioada 2005-2012 se află şi dezvoltarea de programe de informare şi conştientizare a întregii populaţii pentru dobândirea unei atitudini de toleranţă în scopul diminuării marginalizării şi stigmatizării consumatorilor de droguri.

Printre instrumentele campaniei „Primeşte-l alături de tine!" se află şi realizarea şi difuzarea unui spot video, cu o durată de 30 secunde, prin care se doreşte aducerea în prim plan a laturii umane, încărcată de sensibilitate, pe care o putem regăsi şi la un consumator de droguri.

Prevenirea excluziunii sociale a consumatorilor de droguri este de natură să determine o încredere crescută în rândul persoanelor afectate de consumul de droguri faţă de instituţiile şi organizaţiile care le oferă servicii specializate de asistenţă, dar şi faţă de comunitate în general.


Un comentariu:

  1. Sa imi bag si anume piciula.....sa nu zici ca urm pas este decriminalizarea consumului. :P

    RăspundețiȘtergere