Have an account?

marți, 18 mai 2010

Anul decriminalizǎrii drogurilor uşoare?

     Sa fie oare 2010 anul mult asteptat? Sa fie 2010 anul decriminalizarii drogurilor usoare in Romania? Alinierea la ideile si politicile europene? Bullshit.
     Prin Încheierea din 3 februarie 2005, pronunţată în Dosarul nr. 5.183/2004, Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală a sesizat Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4 din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, excepţie ridicată de inculpatul Eliy Sapir prin apărător.
     În motivarea excepţiei de neconstituţionalitate autorul acesteia susţine că prevederile art. 4 din Legea nr. 143/2000, sancţionând cu pedeapsa închisorii cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consumul propriu, încalcă un aspect al vieţii intime, şi anume acela de a dispune de propria persoană, contravenind astfel dispoziţiilor art. 26 alin. (2) din Constituţie, referitoare la viaţa intimă, familială şi privată.





     Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a penală, exprimându-şi opinia asupra excepţiei, apreciază că aceasta este neîntemeiată. În acest sens arată că “acţiunile reglementate în text nu aduc atingere libertăţii individuale, în condiţiile în care textul pedepseşte consumul fără drept, în scopul protejării sănătăţii fizice a cetăţenilor”.
Ordonanţă neconstituţională, ilegală, şi abuzivă a statului!     Doar asa poate fi clasificata ordonanta de urgenta de pe 2010 care, impreuna cu Legea nr. 143/2000contravine dispoziţiilor art. 26 alin. (2) din Constituţie, referitoare la viaţa intimă, familială şi privată.



     
     ARTICOLUL 26 – Viata intima, familiala si privata
(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata. (2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri.
Ce inseamnă asta, guvernul consideră că incriminarea deţinerii de droguri pentru consumul propriu are ca scop protejarea sănătăţii persoanelor, subsumându-se astfel scopului apărării ordinii publice şi a bunelor moravuri, statuat în art. 26 alin. (2) din Constituţie.Guvernul BOC nu considera necesara elaborarea unor studii pentru a determina impactul unui drog asupra sanatatii individului, considera ca prohibitarea acestor droguri noi de care nici Cristos n-a auzit e calea. Un guvern incompetent cladit pe ignoranta, coruptie si ipocrizie care din pacate ne conduce tara.  Eu ma intreb ce asteptari poate avea domn’ premier de la cetateni daca insusi guvernul condus de el incalca constitutia?
     Sa fiu straight on topic, s-a inaintat o propunere guvernului, care solutioneaza dezincriminarea consumului de droguri in defavoarea mentinerii acestuia in categoria infractiunilor.  Ce inseamna asta? Doua mici modificari intr-o lege outdated si neconstitutionala responsabila cu incarcerarea si dezvirginarea in cur a tineretului nostru pentru delicte non-violente:
“cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”
In urma acestei propuneri, dispar din sfera de actiune a penalului “experimentare, cumpararea sau detinerea de droguri de mare risc pentru consum propriu” si intra in aria contraventionala. Dintr-un mare cacat vor face un cacat mai mic si mai frumos, nu e penal dar totusi societatea iti spune ca nu e bine. Legalizarea e cheia! period.
     “Povestea cu marijuana care nu da dependenta nu e adevarata. Marijuana de fapt deschide pasul catre celelalte droguri”, a povestit deputatul PSD Matei Bratianu la Realitatea FM, care adauga ca ar vota impotriva unei posibile legi care legalizeaza drogurile usoare. Cei doi fii s-au lasat de droguri cu ajutorul Bisericii, mai spune  Bratianu.” Cu cine frate? Cu oameni idioti, incompetenti si ignoranti ca domnul Matei?
“Traieste liber, singura granita fiindu-ti moralitatea!” A.J.

Un comentariu:

  1. Puscarie pentru ca ai crescut o planta. Urmeaza sa fii impuscat ca ai ajutat o batranica sa treaca strada....

    RăspundețiȘtergere