Have an account?

vineri, 16 aprilie 2010

Lacăt pe magazinele de vise pentru o lună(Cluj-Napoca)

Patru magazine de plante etnobotanice au fost închise, azi, de Primărie pentru că nu aveau orar de funcţionare. Firma din Bacău ce administrează punctele de lucru a cerut acord de funcţionare pentru activitatea de “comerţ cu plante, seminţe şi animale de companie”

Magazinele de etnobotanice redeschise în Cluj-Napoca au fost controlate, astăzi, de reprezentanţii Primăriei, a Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj, ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) şi ai Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC), împreună cu inspectori ai Gărzii Financiare. Controalele s-au desfăşurat, simultan, la cele patru magazine redeschise în Cluj-Napoca din 1 aprilie, la adresele de pe Eroilor 12, Minerva (Mănăştur), Unirii nr. 18 şi strada Piezişă nr. 4.
Cu ocazia verificării, Primăria Cluj-Napoca a decis suspendarea activităţii pentru magazinele redeschise sub denumirea de “Aromatherapy” pentru 30 de zile, pe motiv că nu deţin orar de funcţionare.

De asemenea, patronul magazinelor a fost amendat cu câte 1.500 de lei pentru fiecare punct de lucru. Dealtfel, din 1 aprilie, Primăria Cluj-Napoca a aplicat opt amenzi, în cuantum de aceeaşi sumă, pentru magazinele de vise.

Comerţ cu “animale de companie”

La punctul de vânzare de pe strada Eroilor nr. 12, ofiţerii BCCO au găsit două substanţe care se comercializează: S One Pur, care se consumă prin prizare, şi Bonsai, care se fumează. Niciuna dintre ele nu se regăseşte pe lista celor 36 de substanţe interzise prin Ordonanţă de Urgenţă.

Fără orar de funcţionare

Începând cu 1 aprilie, patru magazine de etnobotanice au fost redeschise în oraş, şi toate sunt administrate de SC Planto Calm SRL, o firmă din Bacău, fără a avea acord de funcţionare eliberat de Primăria Cluj-Napoca.
Cu toate acestea, pe uşa magazinelor, comercianţii au afişat un orar de funcţionare, de la 11 la 05.00, şi non stop în weekend, care nu este, însă, legal.
După interzicerea celor 36 de substanţe etnobotanice, la Primărie a fost depusă o singură cerere de funcţionare, pentru „comerţ cu plante, seminţe şi animale de companie”. În realitate, obiectul de aczivitate nu corespunde cu declaraţia, iar comercianţii de vise au găsit alte substanţe, deocamdată neinterzise, pe care să le vândă. Clienţii nu lipsesc, astfel că, într-un interval de numai 10 minute, la tejgheaua magazinului de pe strada Eroilor s-au oprit să cumpere patru tineri.

„Nicio amendă din cele aplicate nu a fost plătită sau contestată”, a declarat Sorin Olteanu, şef Serviciu Comercial al Poliţiei Comunitare. Între timp, celelalte autorităţi sunt legate de mâini, până ce substabţele comercializate vor fi declarate ilegale.


Sursa: Adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu